3x duurzame investeringen

Duurzaam is in. Je hoort er dan ook steeds vaker over in je omgeving en er wordt in de media veel aandacht besteed aan duurzaamheid. We weten natuurlijk allang al dat een milieubewuste levensstijl belangrijk is en ieder zijn steentje aan een schoon klimaat moet bijdragen. Dagelijks worden we geconfronteerd met beelden van de uitstoot van schadelijke gassen, leefgebieden van allerlei dieren die worden verkleind en een hoeveelheid plastic in het water waar we ons maar nauwelijks een voorstelling bij kunnen maken. In eerste instantie lijken deze zaken ver van ons af te staan en lijken we hier maar weinig invloed op uit te kunnen oefenen, maar niets is minder waar. Zodra iedereen ervoor kiest om milieubewust te gaan leven zullen we al snel veranderingen zien. Stapje voor stapje kan ook jij je leven hierop aanpassen. Hoe je zelf een duurzame investering kunt doen lees je in dit blog.

 

Zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een duurzame investering die je voor jouw huis kunt doen. Ze zijn niet alleen goed voor het milieu, maar op lange termijn ook voor je portemonnee. Je moet er een beetje geduld voor hebben, maar de investering in zonnepanelen verdien je gemiddeld in zo’n zeven jaar terug. Dit lijkt misschien een te lange termijn, maar tegenover de 25 jaar dat zonnepanelen ongeveer meegaan is het de investering meer dan waard. Met een zonnepaneel haal je groene stroom binnen waarmee je het milieu een groot plezier doet. Zonnepanelen bestaan namelijk uit zonnecellen die licht omzetten in elektriciteit. De opgewekte gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom, dat je vervolgens direct kunt gebruiken voor elektrische apparaten in huis. Mocht je na een tijdje willen verhuizen, dan tellen de zonnepanelen aanzienlijk op bij de waarde van je huis. Een echte win-win situatie dus.

 

Milieubewust binnenshuis

Naast het plaatsen van zonnepanelen aan de buitenkant van je huis, kun je ook binnenshuis milieubewust leven. Met de energieprijzen van tegenwoordig is het des te aantrekkelijker om verschillende energiebesparende maatregelen te treffen. Daarnaast is het natuurlijk al langer bekend dat minder lang douchen, een dikke trui aantrekken in plaats van de verwarming stoken en afval scheiden eenvoudige manieren zijn om je steentje bij te dragen.

 

Duurzaam reizen

Niet alleen in en rondom je woning kun je duurzame maatregelen treffen. Ook wanneer je van het ene punt naar het andere punt wilt reizen mag je duurzaamheid niet vergeten. Het gebruik maken van een deelauto is een van de meest eenvoudige en effectieve manieren om uitstoot te verkleinen. Met deze vorm van autohuur reserveer je een auto in de buurt en deel je die met je collega’s. Zo kun je met één deelauto zorgen voor elf minder auto’s op straat! Zoek online bijvoorbeeld eens op “auto huren amsterdam” om een deelauto bij jou in de buurt te reserveren.